Dovede-li se člověk zasmát sám sobě, nevyjde ze smíchu po celý život.Lucius Annaeus Seneca
Blog o všem co se dá vytvořit rukama

Chumelda a blesková roláda

15. února 2012 v 9:30 | Věrka |  Recepty moučníky
Venku je chumelenice jako blázen. Je vidět sotva na deset metrů a ani psovi se ven nechce. Do oken cinká zmrzlý sníh a v komíně zpívá meluzína. Počasí jako na Vánoce. Teď jsem ráda, že do toho sněhového blázince nemusím))). Aspoň k něčemu je ta neschopenka dobrá.

Nejlepší čas na to si udělat dobrou kávu nebo čaj a k tomu zakousnout něco sladkého. Chtěla jsem udělat něco rychlého a tak jsem na jedněch stránkách našla recept na super rychlou roládu s jablky. Jablka jsem ani strouhat nemusela, protože moje skvělá babička vždy nastrouhá spoustu jablek v jejich sezóně a zavaří je bez cukru bez vody.

Roláda je opravdu rychlá a dobrá. Důkazem může být už jen to, že jsem ji nestihla vyfotit celou. Já jsem si uřízla tři kousky na vyfocení a zbytek zabavil přítel. Jedinou vadou bylo, že trošku popraskala, ale to bylo spíše tím, že jsem ji tam nechala déle, než bylo nutné. Ale na chuti jí to rozhodně neubralo))). A se šlehačkou a kávou je výorná. Ještě bych ji chtěla vyzkoušet i s jiným ovocem. Tak dobrou chuť!

BLESKOVÁ JABLEČNÁ ROLÁDA:
4 vejce
180 g krupicového cukru
6−8 lžic polohrubé mouky
250 g nastrouhaných jablek (dala jsem více)
skořice a cukr na posypání (přidala jsem i vanilkový cukr)

Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.

Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, do níž vmícháme polohrubou mouku.

Těsto vlijeme na jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160−170 °C 15−20 minut. Ještě na teplou roládu rozprostřeme vlhkou utěrku, přiklopíme druhým plechem a obrátíme. Roládu opatrně stočíme pomocí utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.

zdroj receptu: verka


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila Jarmila | Web | 15. února 2012 v 9:54 | Reagovat

Roláda vypadá výborně. :-)
U nás je také chumelenice jak blázen.

2 iva221 iva221 | Web | 15. února 2012 v 13:06 | Reagovat

Roláda vypadá moc chutně. Jestli je recept stejný nevím, ale podle postupu si myslím, že ji pekli "kluci v akci". U nás je taky šílená chumelenice a navíc pěkně hnusný vítr.

3 Věrka Věrka | Web | 15. února 2012 v 13:14 | Reagovat

[2]: tak to nevím, jestli to dělali oni já to mám ze stránek v odkazu)))

4 Amelie Amelie | Web | 17. února 2012 v 12:23 | Reagovat

vypadá dobře.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama