Dovede-li se člověk zasmát sám sobě, nevyjde ze smíchu po celý život.Lucius Annaeus Seneca
Blog o všem co se dá vytvořit rukama

Langoše

9. prosince 2006 v 20:41 | Věrka |  Recepty hlavní jídla
langoše

Langoše to je moje srdeční záležitost, je to totiž úplně první jídlo, které jsem úplně sama bez pomoci vytvořila. Tenkrát mě bylo 10 let a rodiče podnikaly a nebyl čas na nějaké vaření. A tak když jsem jednou v televizi zahlédla pořad, kde říkaly recept na langoše, moje rozhodnutí bylo jasné, tím spíše, že jsem měla hlad a langoše miluju))).

Langoše
langoše
langoše

  • hladká mouka 500g
  • droždí
  • sůl, cukr(špetka)
  • majonéza nebo tatarka(nemusí být, ale langoše jsou potom jemnější)
  • vlažná voda
Postup: Do mísy vysypeme hladkou mouku a smícháme se solí. Přidáme droždí a cukr, zalijeme trochou vlažné vodya necháme zkvasit. Přidáme tatarku, vodu dle potřeby a vypracujeme jemné těsto řidší než na knedlíky. Necháme asi 45 minut kynout. Potom si lehce posypeme vál moukou a z těsta vypracujeme malé bochánky, které také lehce posypeme moukou a necháme 30 minut kynout pod utěrkou. Z bochánků lehce vytahujeme placky a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Hned je pomažeme směsí utřrného česneku, soli a vody(připravuji si to klidně den předem), pomažeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.Já je mám nejradši na slano, ale můžeme použít i sladkou variantu s medem, cukrem, marmeládou apod., záleží jen na Vás  Vaší chuti.

Dobrou chuť!)))
langoše
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 birma1 birma1 | 2. dubna 2008 v 18:05 | Reagovat

TAKE MAM MOC RADA LANGOSE,PROTO JE UDELAM,DIKY

2 Jitka Jitka | Web | 12. února 2011 v 20:37 | Reagovat

Langoše miluju, ale dřív jsme je doma nedělali. Když jsem u stánku s langošama cítila ten přepálený tuk, všechna chuť mě přešla. Začala jsem je dělat až s příchodem našeho vnuka k nám. Ten na ně dostal chuť a tak jsem šla najít recept na internet a on je smažil. Od té doby je to moje zamilovaná vvečeře. :-)

3 Ivča Ivča | E-mail | 15. února 2011 v 20:13 | Reagovat

jÁ TO SNAD POPRVÉ SKUSÍM I KDYŽ ZE VŠEHO KDE JE DROŽDÍ JAK VÍŠ BROUKU MÁM NAHNÁNO. :-D

4 Janka Janka | E-mail | 6. března 2011 v 22:02 | Reagovat

Langoše máme s manželem také moc rádi, kupovali jsme si je vždy na dovolené, když jsme jezdili do Maďarska, vyzkouším tvůj recept, moc díky :-)Jana

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama